Мебели за тераса от Мебели Оникс

Мебели за тераса: препоръки към избора им.

Ако терасата ви не е покрита и е изложена на външни атмосферни влияния, тогава можем да причислим всички мебели за тераса като компоненти от екстериорния дизайн. Това автоматично означава, че изработката им и вложените за направата им материали трябва:

• Да бъдат устойчиви на UV-лъчение;
• Да не са податливи на влага и корозия;
• Да гарантират максимално продължителен експлоатационен период.

Често пъти тези фактори се пренебрегват в името на по-ниската цена, а селекцията е хаотична и микс от пластмаса, имитиращ дървесина материал и ръждиви метали. Разбираме това. Разбираме притесненията на клиентите.

Тук е мястото да споменем, че при закупуването на евтини мебели за тераса често това води до огорчение след година или две, когато разберете, че закупените мебели за тераса не са годни за употреба при външни условия.

Съставихме лист с материали, които са устойчиви и при правилна и съвестна употреба могат без проблем да ви надживеят!

Ето го и листа с вечните материали за изработка на мебели за тераса. Има и други разбира се, но тези са по-лесно достижими и сравнително лесни за покупка и поддръжка.

В таблицата сме подредили материали и сме споменали някои важни фактори, за които вие може и да не сте се сетили:

Параметър/Материал Ковано желязо Алуминий Неръждаема стомана Синтетична смола Пластмаса
Цена *** ** *** **** *
Удобство * ** ** ** *
Ветрова устойчивост 😊 😊 😊
Избледняване 😊 😊 😊 😊 😊
Корозиране 😊 😊 😊 😊
Удобство при пренаредба 😊 😊 😊
Издръжливост *** *** *** *** *
Лесни за поддържане * ** ** ** *
Влагоусточивост 😊 😊 😊 😊 😊
Естетическо удовлетворение ** ** *** **** *

 

 

В общия случай потребителите имат избор – или да се лишат от удобство и естетическа наслада, но да отделят по-малко средства, или да подберат такива мебели за тераса, които са скъпи, но устойчиви на неблагоприятните външни фактори. А най-добрата комбинация е да са красиви, удобни, издръжливи и лесни за поддържане.

 

Мебели за тераса - Маса

Най-скъпите суровини за изработката на интериорни и екстериорни мебели са синтетичната смола, неръждаемата стомана, алуминият и кованото желязо. Те се моделират трудно, тъй като са необходими доста усилия, време и машини, ето защо крайната им цена не радва всекиго.

Добрата новина е, че напредването на технологиите допринесе за усъвършенстването и на мебелното производство.

Какво означава това?

Като цяло и до днес най-доброто решение е да закупите мебели от натурално дърво, чиито механизми (сгъване, прикрепващи компоненти и др.) са от неръждаема стомана. Дървесината е натурална суровина, идваща директно от природата, затова гарантира многогодишен живот. Освен това тя се преработва по-лесно от много други, може да бъде лакирана, безиросана, оцветена в най-различни цветове и това да не повлияе неблагоприятно на свойствата и характеристиките ѝ.

Освен гореизброените материали за изработка на мебели за тераса можем да Ви посъветваме и предложим още няколко, които са малко по-евтини за сметка на техния живот, но това е при условие, че сте готови да замените едното за другото.

От гледна точка на разходите, качеството, дълголетие и удобството оптимален вариант е шперплатът, който лесно подлежи на обработка и който след боядисване и лакиране има способността да очарова и най-претенциозните сред Вас. Шперплатът има почти същите свойства като дървото.

Вторият вариант са изработените мебели за тераса от МДФ, който може да се защити с UV-устойчива боя и така ще сте спокойни, че ще ползвате обзавеждането си много дълго време. Естествено трябва да напомним, че МДФ като материал не е влаго-устойчив и трябва да бъде добре запечатан с боя. Освен това трябва да бъде вежливо угрижван, но при съвестна употреба и добра поддръжка може спокойно да издържи 15-20 години.

Трети, също ефективен и малко по-евтин вариант, е разпененото PVC. То също е благоприятно от гледна точка на боядисването също както и при МДФ-а, но самия материал е мек и трябва да внимавате да не го натиснете по-силно, защото това ще образува вдлъбнатина.

Освен това PVC-то може да бъде третирано и по съвсем друг начин, който ще заздрави повърхността му, но пък това ще е за сметка на цената. Заздравяването се прави, като върху материала се залепи HPL (CPL) покритие, което също като PVC-то е напълно и изцяло влаго-устойчив материал. По този начин ще избегнете не само инцидентите, но и страха от такива.

Както можете да се убедите, вариантите са десетки и всички могат да бъдат адаптирани към индивидуалните Ви възгледи и вкусове.

Не се колебайте да се свържете с нас ако имате въпроси свързани с изработката на мебели по поръчка. Да помагаме на хората е част от нашето призвание!

Поговорете с нас

РАЗКАЖЕТЕ НИ ЗА ВАШИТЕ ИДЕИ И МЕЧТИ

Няма по-глупав въпрос от този, който никога не е зададен. Пишете ни!