10 причини да изберете мебели по поръчка

Когато дойде момента за покупка на мебели за дома или офиса, повечето хора се засилват към големите вериги за мебели. Преди обаче да направите това, прочетете списъка по-долу и открийте защо мебелите по поръчка може да се окажат по-добрият вариант за вас. Постарах се да  опиша основните преимущества, но нека не забравяме, че покупката на мебели по поръчка придава допълнителен уют и удобство във вашият дом.

10 причини да изберете мебели по поръчка
  1. Качество. Изработката на мебели по поръчка е винаги с по-добро качество от това на фабриките за мебели. Мебелиста прекарва много повече време, за да изработи вашите мебели така, че те да бъдат здрави и устойчиви. Освен това се използват и много по-качествени материали, сглобки и механизми.
  2. Уникалност. При изработката на мебели по поръчка имате възможност сами да изберете дизайна. Това значи, че никой друг в света няма да има същите мебели като вас. Вашите мебели ще подчертаят и ще бъдат олицетворение на вашата креативност.
  3. Персонализация. Имате избор измежду цветове, форми, размери и дизайн, които пасват точно на вас и вашият дом. Всичко ще бъде направено така, че да пасне.
  4. Адаптация. Ако вашата всекидневна е със сложна форма, но вие искате да оползотворите изцяло пространството, тогава мебелите по поръчка са точно за вас. Те ще бъдат изработени и адаптирани така, че да паснат на сложните форми.
  5. Добра стойност. Вместо да мислите за краткосрочната стойност, помислете за дългосрочната. Мебелите по поръчка са по устойчиви и те могат да бъдат използвани много по-дълго време без да се налага те да бъдат ремонтирани или заменяни.
  6. Инвестирано време. Може и да се наложи да почакате, за да бъдат вашите мебели по поръчка изработени и монтирани, но така ще си спестите ходенето по десетки магазини, за да подберете точно онези части от готови мебели, които да паснат помежду си, които да паснат на вашата уникалност, а в същото време и на вашият дом.
  7. Ниска цена. Това може да прозвучи странно, но често може да откриете, че мебелите по поръчка струват по-малко от някои мебели в големите вериги магазини. Не се страхувайте да попитате за цената за изработка на мебел по поръчка, която да изглежда точно като това, което сте си харесали в магазина.
  8. ЕКО материали. Ако сте привърженици на еко материалите, тогава имате възможност да поръчате вашите мебели да бъдат изработени точно с такива. Еко мебелите ще паснат на вас и дома ви.
  9. Покупка на местно ниво. Покупката на мебели по поръчка подпомага местните бизнеси и вместо парите ви да потъват в големи корпорации с незнайни цели, те ще се върнат отново във местната икономика.
  10. Креативност. При избора си на мебели по поръчка вие можете да сте креативни точно толкова, колкото пожелаете. Може да експериментирате с различни стилове и да преоткриете онова, което най-добре приляга на вашите нужди. Какво по-вълнуващо от това да имате възможност да създадете вашите мечтани мебели?

И на последно място, но не по важност. Избора на мебели по поръчка трябва винаги да е първият ви избор, когато дойде време за подмяна на обзавеждането за дома ви. В това има далеч по-голям смисъл, като помислим за дългосрочна инвестиция, удобство и уют в дома.