Защо да се спрем на мебели по поръчка за детска стая

Детската стая е едно от помещенията в дома, което трудно бихте могли да преобразявате и ремоделирате всяка година. Целият багаж, сглобяване, разглобяване, надраскани с флумастри тапети – само като си го представите и Ви пада зарядът до нула.

Ако се спрете на мебели по поръчка за детска стая, тогава си осигурявате едно генерално удобство – мебелите по поръчка се чупят, износват или амортизират много по-трудно и бавно.

Причината – майсторът е използвал по-здрави материали, вложил е по-старателен труд, защото е поел ограничен брой поръчки на месечна база.

Когато посетите един мебелен магазин, имате ограничен избор – селекцията Ви ще бъде на база това, което производителят е преценил да изготви. Това не е задължително да е най-здравата, нито най-красивата концепция, а наличната.

мебели по поръчка за детска стая

На какви мебели по поръчка за детска стая да се спрете?

Може би по-удачният въпрос е от какви материали да бъде детското обзавеждане. Под внимание трябва комплексно да вземете естетическото, функционалното, издържливото, лесното за почистване и поддържане.

Не се притеснявайте ако не сте запознати с материалите за изработка на мебели. Попитайте нас, или който и да е друг мебелист. Той ще ви обясни кои са преимуществата и недостатъците на всеки материал.

Освен това всеки опитен мебелист може да ви посъветва относно кой точно материал е по-подходящ за изработване на вашите мебели. Всеки клиент е различен и има различни изисквания и очаквания. За това не е добре да генерализираме, както подхода така и материалите за изработка на дадената мебел.

В класацията най-евтин материал в съвременни условия и предвид цените на материалите, оглавява ПДЧ-то или поне в повечето случай. ПДЧ-то обикновено се използва като здрава основа за корпусите на вашите мебели. За да постигнете максимална удовлетвореност с не чак толкова голям капитал и все пак не толкова малък тогава използвайте пдч за корпуса на мебелите, а мдф за видимите части или по-скоро за декорация.

Ако искате мебелите ви да бъдат изработени по поръчка, но капитала ви не позволява скъпи материали, тогава въобще не е проблем да се направи комбинация от два или повече цвята пдч.

Комбинацията на повече цветове пдч в една мебел може да окаже голяма разлика във визията и все пак да не хвърляте десетки хиляди левове.

Добрата новина е, че при поръчка на мебели за детска стая мебелистът винаги има едно на ум. Той не би предложил материали, които не биха издържали упорството на децата да ги счупят, а в същото време мебелистите добре разбират отговорността, която поемат при изработката на мебелите за деца.

Изборът на мебели по поръчка за детска стая (както и за всички останалите помещения у дома) обикновено се прави от хора, които залагат на качеството и знаят, че разходите, които ще имат, ще бъдат оправдани във времето.

Заготовките и конструкциите, излагани в големите вериги магазини, се правят за значително по-кратко време, защото стремежът е отправен към обвхащането на максимално много хора едновременно.

мебели по поръчка за детска стая

Това води до лишаването Ви от значими удобства, с които не бихте направили изключение, ако бяхте наясно в какво реално инвестирате. Какво имаме предвид?

  • Възможно е мебелите да бъдат в цвят, различен от този, който Вие желаете. Тогава купувате, каквото има;
  • Вероятността някоя от довършителните операции да е „претупана”, следствие на което ще бъде по-бързото влошаване на състоянието на мебелите;
  • Между ПДЧ и ПДЧ разлика има. За масово производство обикновено големите мебелни фирми понижават качеството на материала с цел разхода по изработката на определена мебел да падне, за да може да оправдаят очакванията на крайният потребител. Това не е в полза на клиента! Да, клиента получава моментна наслада от покупката на готина мебел на ниска цена, но в дългосрочен план това съвсем не е рентабилно.

Какво мислите вие?